Hankkeet

*******************************************************
 Investointihanke

Sport Center Lakis ry:n hallinnoima investointihanke rakentaa Vimpelin Lakeaharjulle talvilajien harjoittelu- ja kilpailukeskuksen. Keskus tulee täyttämään hiihdon ja ampumahiihdon kansainvälisen tason vaatimukset täyttävät suorituspaikat lajien harrastajille ja kilpaurheilijoille.  Hankkeen rahoittajina ovat Ely-keskus, Vimpelin kunta, Alajärven kaupunki, Lappajärven kunta ja Soinin kunta sekä yritykset että yksityiset tahot.

 Toimenpiteet ja suunniteltu aikataulu:

2013
- Ampumarata käyttökuntoon
- Uutta latua rakennetaan noin 5km
- Latureitin valaistus

2014
- Latureitin viimeistely
- Osalle ladusta asfaltointi

Tulevaisuus
 Asfaltoidun rullasuksihiihtoradan laajentaminen, jonka jälkeen alueella on mahdollista pitää korkeatasoisia kesäkilpailuja. Rullasuksihiihtoradan kokonaispituus tulee olemaan noin 4km.Tällöin radassa on mukana noin 1,3km yhtämittainen nousu(korkeusero noin 80m). Keskusta on tarkoitus täydentää huoltorakennuksella, jossa on suunniteltu olevan mm. toimisto-, ravintola-, suksihuolto- ja pesutiloja, mahdollisesti myös joitakin yöpymistiloja.

Lisätiedot:

Sport Center Lakis ry
toiminnanjohtaja
Reino Rauhala
puh. 044 557 0009
reino.rauhala@sportcenterlakis.fi

*********************************************************************************

Koordinointihanke

Sport Center Lakiksen toiminnan käynnistämisen tueksi on käynnistetty Lakeaharju- Kehittyvä palvelukokonaisuus-hanke. Kyseessä on Leader-rahoitteinen koordinointihanke, jota hallinnoi Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy (JPYP).
Hankkeen tavoitteena on käynnistää valtakunnallisesti merkittävä korkeatasoinen harjoittelu- ja kilpailukeskus, joka tarjoaa liikunta- ja urheilupalveluiden lisäksi myös muita tarvittavia oheispalveluita.
Hankkeen vaikutuksena saadaan uutta asiakaspotentiaalia Järviseudun matkailu- ja palvelualan yrityksille. Alueen ympärivuotinen käyttöaste ja palvelutarjonta tulee paranemaan ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia avautuu.
Hankkeen kohderyhmät ja hyödynsaajat: 1. Urheiluseurat ja aktiiviurheilijat valtakunnallisesti ja jopa kansainvälisesti. 2. Matkailu- ja palvelualan yrittäjät ja kolmannen sektorin toimijat. 3.Lähikuntien asukkaat, liikunnan ja kuntoilun harrastajat.

Lisätietoja:

Viivi Korkiatupa-Savola
Lakeaharju-Kehittyvä palvelukokonaisuus-hanke
projektipäällikkö
Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy
Hoiskontie 25, 62900 Alajärvi
p.040-7370207
viivi.korkiatupa-savola@jpyp.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti